Media museum
Image default
Arts / Photography

Zonlicht voor je kinderen

Kinderen zijn natuurlijk meer kwetsbaar dan volwassenen, en vaak vormen zij dan ook een risicogroep wat betreft een vitaminetekort. Vitamines zijn zeer belangrijk, en kinderen hebben deze ook meer nodig dan volwassenen: het laat ze groot worden. Ook vitamine d, wat je kunt krijgen door in het zonlicht te blijven, is sinds het technologische tijdperk steeds minder te vinden in het lichaam van de kinderen. Echter kan een tekort aan vitamine d een op een langere termijn negatieve gevolgen hebben. Het is echter niet heel makkelijk om vitamine d tekort even snel weer aan te vullen door middel van een aantal pilletjes. Er zijn maar twee manieren waarop je vitamine d binnen kunt krijgen: de makkelijke manier is door middel van margarine of vette vis, en een moeilijke manier is door middel van veel zonlicht. Het is echter niet alleen genoeg om vette vis of margarine te eten; een tekort aan zonlicht is nooit goed.

Het is ook zeker voor kleine kinderen ontzettend belangrijk om in de zon te komen. Vitamine d is niet alleen goed om gezond te kunnen blijven, maar ook hebben ze vitamine d nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is dan ook heel erg belangrijk dat kleine kinderen genoeg vitamine binnen kunnen krijgen.

Om ervoor te kunnen zorgen dat kinderen genoeg vitamine d binnen kunnen krijgen, is het ook erg belangrijk dat kinderen uit zichzelf naar buiten zouden kunnen gaan. Om de kinderen uit zich zelf naar buiten te laten gaan moet je ze een leuke reden geven om dit te kunnen doen. Je zou als ouder je kind een reden kunnen geven door je eigen tuin een beetje op te kunnen leuken. Je zou bijvoorbeeld je tuin leuk kunnen maken door het plaatsen van ingraaf trampolines. Met trampolines kun je er dus voor zorgen dat kinderen het leuker vinden in de tuin en eerder naar buiten gaan.

http://www.trampolines.nl