Media museum
Image default
Arts / Photography

DJI Spark: Een drone die in je broekzak past

Afgelopen week was het dan eindelijk zover. De bekende dronefabrikant DJI lanceerde haar niewste drone met een grote show. Dit ging uitaraard gepaard met een hoop bombarie en media aandacht. De naam van de nieuwste drone is de Spark. Maar wat maakt de Spark nu zo bijzonder? En is al die aandacht wel terecht?

Wat vopvalt aan de Spark is dat deze drone bijzonder klein is. Vorig jaar deed DJI vriend en vijand al verbazen met de DJI Mavic, een zeer kleine drone die je makkelijk in je rugzak kan meenemen. Dit jaar doet DJI er echter nog even een schepje bij bovenop! 

De Spark is namelijk niet groter dan een iPhone Plus. Je kunt deze drone dus letterlijk meenemen in je binnenzak. het moge duidelijk zijn dat DJI zich hiermee heel duidelijk richt op een grote markt, ze willen drones toegankelijk maken voor het grote publiek.

Net zoals mobiele telefoons in eerste instantie alleen waren weggelegd voor een keine groep mensen, is het met drones nu eigenlijk ook het geval. Ze zijn relatief duur en alleen echt rijke mensen hebben er een.

Met de DJI Spark komt daar dus verandering in. Het is de bedoeling dat over een aantal jaar iedereen een kleine drone op zak heeft, net zoals een smartphone. 

Wat is jouw opvatting over deze ontwikkeling? Goed? Of toch juist niet? We zijn benieuwd naar jouw mening want we zien dat de meningen hierover verdeeld zijn.

Laat het ons weten in de reacties.