Media museum
Image default
Arts / Photography

Aanmelden op een andere manier

Er blijven technologische ontwikkelingen plaatsvinden. Hedendaags is het zelfs mogelijk om je aan te melden zonder fysiek contact te maken. Dit kan bijvoorbeeld bij de orthodontist of bij de gemeente. Ten tijde van het coronavirus is het heel handig om het directe contact te beperken. Er zit echter meer achter. Het aanmelden zonder direct contact brengt nog meer voordelen met zich mee.

 

Bedrijven doen tegenwoordig veel zaken online. De bedrijven doen bijvoorbeeld aan online vergaderingen en er worden steeds meer mails heen en weer verstuurd. In deze tijd kan het vervelend zijn om onnodig de deur uit te gaan, want wanneer je dit doet dan moet je goed oppassen. Zo moet je bijvoorbeeld vaak je handen ontsmetten en je mondkapje ook niet vergeten.

 

Toch kan het zo zijn dat je een afspraak hebt, die zich niet online kan bevinden. Er zijn een groot aantal bedrijven en organisaties die out of the box dachten. Zij hebben geanticipeerd op de omstandigheden. Daaruit zijn verschillende oplossingen gekomen. De eerste oplossing is een oplossing die voor de coronacrisis ook al bestond, maar waar er nu meer gebruik van wordt gemaakt. De oplossing houdt in dat er apparaten zijn waar contactloos of met een paar klikken aangemeld kan worden. Onnodig contact wordt hierdoor voorkomen. Je kan ergens naar binnen lopen met dit hulpmiddel en vervolgens een QR-code scannen om je aan te melden. Na het scannen krijgt het personeel een notificatie waarin staat dat er een bezoeker is die hulp kan gebruiken. Het kan worden gezien als een virtuele receptie.

 

Het kan zijn dat er wel een receptionist aanwezig. Dan kan deze situatie ook voordelen voor de medewerker opleveren.  Het voordeel is dat de receptionist zich namelijk meer kan focussen op andere taken, zoals en het bellen met cliënten over afspraken en de agenda’s van medewerkers.

 

Het is wel duidelijk dat een digitale bezoekersregistratie erg handig is. Verschillende bedrijven zijn bereid dit soort hard- en software te leveren aan jouw bedrijf. Het is belangrijk dat je aan geeft waarvoor het gebruikt gaat worden en voor welke hardware je kiest. Maak het jezelf makkelijk!

 

https://www.economy.nl/