Media museum
Image default
Arts / Photography

Drie signalen die wijzen op ouderdom

 

Drie signalen die wijzen op ouderdom

Zodra je de 40 jaar passeert, ben je oud. Tenminste, in de ogen van de meeste kinderen dan. Mensen in die leeftijdscategorie vinden weer dat je niet meer jong bent vanaf de 60 jaar. En voor 60-jarigen ben je pas echt oud als je lichaam dat op een gegeven moment aangeeft. Dat kan dus op vrijwel alle leeftijden boven de 60 zijn. Er zijn inderdaad een aantal signalen die aangeven dat je officieel tot de leeftijdscategorie van de oudjes behoort.

 

Conditie verslechtert

Jongeren zijn over het algemeen erg flexibel als het op sporten neerkomt. Een uurtje hardlopen, wandelen of zwemmen gaat gepaard met niet al te veel inspanning. Wanneer je wat ouder bent, merk je dat die activiteiten een stuk lastiger vol te houden zijn. Je conditie is dan sterk vermindert.

 

Hulp bij het douchen

Een verminderde conditie is niet het ergste probleem bij ouderdom. Echt vervelend wordt het pas wanneer je merkt dat je bijvoorbeeld na het sporten niet eens in staat bent om jezelf normaal te wassen.Veilig douchen ouderen is niet vanzelfsprekend. Daarom zijn zij vaak afhankelijk van allerlei producten die het voor hen mogelijk maakt om toch te douchen zonder hulp van andere mensen te krijgen.

 

Er mist een ingrediënt

Ouderen maken de lekkerste gerechten. Zij kunnen met liefde koken. Maar helaas verandert ook dit sterke punt naarmate je ouder wordt. Door bijvoorbeeld vergeetachtigheid vergeet je op hogere leeftijd soms de belangrijkste ingrediënten toe te voegen. Daardoor smaakt het eten natuurlijk niet meer zoals je hoopt.

De leeftijd waarop je oud begint te worden is niet duidelijk te zeggen. De meningen daarover verschillen per leeftijdsgroep enorm. Wel valt met zekerheid te concluderen dat zodra je afhankelijk wordt van hulpmiddelen voor ouderen, dan weet je dat je jezelf officieel niet meer jong mag noemen.

http://www.lavicta.nl/