Media museum
Image default
Arts / Photography

Covid-19: drie plaatsen waar je extra goed moet opletten

 

Covid-19: drie plaatsen waar je extra goed moet opletten

 

In maart vorig jaar waren de eerste Nederlanders besmet geraakt met het Coronavirus in ons land. Inmiddels is dat alweer ruim een jaar geleden. Helaas is het virus nog steeds niet verdwenen. Het aantal besmette personen op de intensive care is nog altijd boven de 500 mensen per dag. De strenge maatregelen worden daardoor steeds verlengd. Bij vrijwel alle Corona gevallen in het ziekenhuis gaat het om ouderen of andere mensen die tot de risicogroep behoren. Daarom is het juist belangrijk om extra goed op te letten op plekken waar veel mensen zijn die onder de risicogroep vallen. Een goede registratie bezoekers systeem helpt daar goed bij.

 

Het ziekenhuis

Het ziekenhuis zit vol met patiënten die er om allerlei verschillende redenen verblijven. Juist deze mensen zijn fysiek erg zwak. Een groot aantal van hen zullen ook hoogstwaarschijnlijk nog aan het herstellen zijn van een ziekte of operatie. Daarom kunnen zij het niet permitteren om besmet te raken. Dat kan namelijk ernstige gevolgen hebben op hun gezondheid.

 

Het verzorgingshuis

Ouderen behoren zich tot de grootste risicogroep. Zij lopen bij een besmetting ook het grootste risico op een dodelijke afloop. Helaas is het gevolg daarvan dat de ouderen weinig bezocht worden door hun familieleden, kennissen en vrienden. Als zorginstelling is het belangrijk om in ieder geval een goede bezoekersplanning verzorgingshuis op te stellen zodat het aantal bezoekers goed verdeeld kan worden. Op die manier is het toch mogelijk om op een gecontroleerde manier bezoek te ontvangen.

Herstellende

Ook bij de revalidatiecentrums is de gezondheid van veel mensen relatief zwak. Mensen die daar herstellende zijn, zijn daardoor vatbaarder voor Corona en de ernstige gevolgen die het kan hebben. Het is ook in dit geval beter dat een revalidatiecentrum de bezoekers zo goed mogelijk verdeeld.

Een goede bezoekers planning is belangrijk. Vooral als het gaat om instellingen waar ouderen en andere mensen verblijven die tot de risicogroep behoren.

 

https://www.economy.nl/