Media museum
Image default
Arts / Photography

Linux: Het grootste voor—en nadeel

Linux: Het grootste voor—en nadeel 

Linux is een programma dat je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld op de computer of TomTom.  Steeds meer mensen maken gebruik van die open source. Indien je nog twijfelt om over te stappen, lees dan eerst het grootste voor- en nadeel rustig door. 

Voordeel: veilig

Het grootste voordeel dat Linux met zich mee brengt is het feit dat je daarmee relatief weinig risico loopt op virussen. Het lukt hackers nauwelijks om een Linux–computer aan te vallen. Tegenwoordig werken de meeste mensen online en vanuit huis. Ook andere verplichtingen en administratieve zaken regelt men steeds vaker via de computer. Criminelen kiezen daarom minder vaak voor fysieke inbraken dan een aantal jaar geleden. Daarentegen nemen online incidenten door hackers explosief toe. Wanneer je een Linux laptop aanschaft, weet je in ieder geval zeker dat je goed beschermd bent.

 

Nadeel: imago 

Met een Linux laptop kopen is opzich niks mis. Toch heeft men over het algemeen een slecht beeld over het programma en de gebruikers daarvan. Dat komt doordat het een gratis programma is. Andere mensen krijgen daardoor al gauw de gedachten dat het daardoor niet werkt zoals het moet. Verder bevestigen verkopers van andere vergelijkbare producten dat idee, waardoor andere consumenten er nog minder vertrouwen in krijgen.  Wanneer een klant een Linux laptop kopen wil, lopen zij al gauw omzet mis. Daarom hebben zij liever dat je voor Windows kies.

 

Linux heeft over het algemeen een slecht imago omdat het in tegenstelling tot veel andere programma’s, gratis verkrijgbaar is. Toch stijgt de vraag naar Linux laptops. Dat komt doordat het relatief veilig is. Het aantal gebruikers dat te maken krijgt met virussen is erg laag vergeleken met andere programma’s. Dat voordeel is vooral in deze tijd – waarin privé en zakelijke gegevens online opgeslagen worden- belangrijker dan ooit.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/