Media museum
Image default
Arts / Photography

De bruidsfotograaf in actie

Er komt een hoop bij kijken om een bruidsfotograaf te zijn, niet alleen een fototoestel is van belang maar belangrijker nog is de ervaring. Iedereen maakt tegenwoordig wel foto’s met een mobiel. Zomaar op het knopje drukken is er al lang niet meer bij in de bruidsfotografie branche. Een trouwfoto wordt gemaakt met de ogen en de ervaring van de fotograaf. Zo heeft elke fotograaf een andere kijk op een trouwdag en maakt daarom ook weer andere foto’s. Alle trouwfotografen hebben wel een andere stijl van bruidsfotografie die meestal uniek is en niemand anders doet.

Mijn eigen stijl is te omschrijven als storytelling (verhaal vertellend) en heel erg ongedwongen. Zo zal een bruidspaar niet snel het idee hebben dat ze gefotografeerd worden en zelf met de trouwreportage zelf is het een leuke ervaring. Door de documentaire achtige trouwfotografie lijkt het alsof je elke keer de trouwdag weer beleeft en er telkens weer middenin staat. Omdat een bruiloft bol staat van bijzondere momenten is het een hele klus om te zorgen dat je overal op het juiste moment bent. Heel belangrijk daarbij is dat je weet wat er staat te gebeuren zodat je niet verast wordt door een spontane actie van de trouwambtenaar.

Grappig is het altijd waneer er dieren of kinderen op de trouwdag aanwezig zijn, die zorgen altijd voor bijzondere gebeurtenissen. Deze onvoorspelbare momenten zijn erg leuk voor het bruidspaar om later terug te zien. Daarnaast worden de groepsfoto’s ook vaak onderschat, ze zijn van onschatbare waarde later in je leven. De bruidsfoto’s met jullie zelf als bruidspaar worden snel minder bijzonder, want de foto’s waar iets leuks gebeurt krijgen steeds meer waarde. De emotionele waarde van bruidsfotografie wordt met de tijd meer en wat is het toch bijzonders als je jaren later kan zien wie er allemaal op je trouwdag aanwezig was. Opa, oma of de hond die 10 jaar na dato er niet meer zijn.

https://www.storiesbyarv.co/