Media museum
Image default
Arts / Photography

De positieve kanten van de pandemie

De positieve kanten van de pandemie

De vaccinatiecampagnes zijn wereldwijd volop op gang. Ook Nederland is inmiddels bijna klaar met het vaccineren van mensen binnen de risicogroep. Betekent dit dat de pandemie eindelijk bijna tot zijn eind is gekomen? Of hebben we toch te maken met een endemie en moeten we daarom leren leven met het nieuwe virus. Het antwoord hierop is voor iedereen nog altijd onduidelijk. Wat na al die maanden inmiddels wel onbetwistbaar is, is het feit dat de pandemie ook nieuwe kansen heeft gecreëerd.

 

Nieuwe ondernemingen

Allereerst heeft de pandemie ervoor gezorgd dat veel bedrijven beter dan ooit zijn gaan draaien. Het gaat hierbij natuurlijk om ondernemingen die niet hard getroffen zijn door de maatregelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan transport- en farmaceutische bedrijven. Er zijn in het voorgaande jaar ook veel andere soort ondernemingen bij gekomen die voornamelijk online actief zijn. Een Java programmeur en Python developer hoefde daardoor tijdens de pandemie niet stil te zitten. Zij waren massaal bezig met het ontwikkelen en openen van nieuwe websites en apps voor startende ondernemers.

Familie

De afgelopen maanden hebben de meeste mensen vanuit huis gewerkt. Ideaal voor degenen die het normaliter te druk hadden om aandacht te besteden aan hun gezin. Nu houden zij daar meer tijd voor over.

 

Gezondheid

Anders dan de meeste misschien denken, is het tijdens door de pandemie juist makkelijker om gezonder te leven. Doordat je vanuit huis werkt heb je de mogelijkheid om vaker pauzes te nemen en te kiezen voor een stevige wandeling. Daarnaast hoef je niet meer buitenshuis ongezond te gaan eten. Nu heb je de mogelijkheid om thuis je eigen maaltijden voor te bereiden.

Naast de ellende die de pandemie heeft veroorzaakt, zijn er gelukkig ook een paar positieve dingen die het met zich mee heeft gebracht.  Zo hoefde een java programmeur en bijvoorbeeld een Python developer niet stil te zitten doordat er juist nieuw veel nieuwe starters zijn. Daarnaast hebben werknemers meer tijd voor hun gezin en hebben zij door het werken vanuit huis de mogelijk om de voorgaande ongezonde eetgewoontes vaarwel te zeggen.

https://www.kojac.nl/en