Media museum
Image default
Arts / Photography

Het wonder van internet

In Nederland is het leven niet meer ondenkbaar zonder technologie. Of het nou gaat om de televisie, een spelcomputer of een tablet, een wereld zonder technologie zou voor veel mensen saai zijn en helemaal niet uitdagend. Dit is zo sinds heel erg kortgeleden. En hierbij heeft één uitvinding de doorbraak gemaakt; het internet. In 1974 werd deze term voor het eerst gebruikt, en toen was er een hele grote computer gebouwd waarop een piepklein deeltje van het internet te zien was. Dit is steeds meer uitgebreid en nu is het zelfs mogelijk om op je smartphone op internet te gaan binnen enkele secondes. Het enige wat je hoeft te doen is op de applicatie drukken en dan opzoeken wat je wilde opzoeken. Het is nog nooit zo makkelijk geweest.

Op het internet is er van alles te doen. Zo kun je met iemand van de andere kant van de wereld communiceren, wat onderhandelen ook een stuk makkelijker heeft gemaakt, spelletjes spelen, en de gekste vragen opzoeken waar iemand toch wel een antwoord op heeft. Als je ook mee wilt doen met het internet kunnen jij en je bedrijf een zakelijke website laten maken om zo de kennis van je bedrijf te verhogen. Je kunt ook heel makkelijk geld verdienen op het internet. Zo kun je ook een webwinkel laten maken waar je je producten verkoopt. Vroeger was het heel erg moeilijk om in de markt te komen als je een klein bedrijfje was, maar met internet is letterlijk alles mogelijk. Een deal sluiten met een zakenman in China? Geen probleem, een email is binnen 2 seconden verzonden naar de andere kant van de wereld. Kattenfilmpjes opzoeken als je je verveelt? Geen probleem, er zijn er miljoenen van die je uren zoet kan houden.

Het internet is voor veel mensen een eye opener. De mogelijkheden zijn oneindig en dat beginnen steeds meer mensen zich te realiseren. Ook de oudere generaties weet tegenwoordig alles van technologie, terwijl er vroeger juist heel erg kritiek op werd gegeven door die generaties.

https://www.edit4u.nl