Media museum
Image default
Arts / Photography

Wanneer uw auto vervangen

De meeste bestuurders rijden drie tot vier jaar met de auto voordat ze hem wegdoen. De reden van het wegdoen verschilt weer per persoon. Zo kan de technische staat, de omstandigheden, het type, en de kilometerstand hier een rol in spelen.

 

Omstandigheden

Wanneer u een nieuwe job krijgt, dan kan dit goed een reden zijn om de auto te verkopen. Gaat u bijvoorbeeld in de buurt werken, dan kan de fiets een prima vervoersmiddel zijn voor u. De auto verkopen is dan een logische stap omdat deze u alleen maar geld kost. Denk aan de verzekering, de brandstof, de jaarlijkse taksen, en het onderhoud en de reparatie. Veel kosten dus bij elkaar en die wil je niet maken.

 

Wanneer u van job wisselt, en u verder moet rijden, dan kan een diesel of wagen op LPG aantrekkelijker zijn omdat de brandstof kosten dan een stuk lager worden. Het kan ook zijn dat u een luxere wagen wilt hebben met een automatische versnellingsbak voor wanneer u in de file terecht komt. Dit rijdt namelijk een stuk prettiger.

 

Veel kilometers

Veel kilometers op de kilometerteller kan ook een reden zijn om de auto te verkopen. Zeker een kleinere wagen met een kleinere motor kan in verhouding tot een wagen met een grotere motor vaak wat minder kilometers rijden. Heeft u bijvoorbeeld een 1.0 liter motor, dan kan 200.000 kilometer veel kilometer zijn en dus een reden zijn om te verkopen. De ene persoon vindt 150.000 kilometer al veel kilometer en de ander 300.000. Dit verschilt per persoon.

 

Een ander type auto

Een ander type of model auto willen rijden kan ook een reden zijn om de wagen te verkopen. Zo kan het zijn dat uw personenwagen niet zo sportieve uitstraling heeft als dat bij u past, of dat u graag meer ruimte zou willen en een break zou willen kopen. Een nieuw model wagen kan ook een goede reden zijn om de oude auto te verkopen.

 

Het rijden

Zeker wanneer de auto wat ouder wordt, kan deze minder fijn gaan rijden, of piepende en krakende geluiden gaan vertonen. Uw zetel zit minder comfortabel dan hij vroeger deed, of u zou eigenlijk wel een automatische versnellingsbak willen hebben omdat u veel in de file rijdt. Allerlei redenen dus om de auto te verkopen en een andere aan te kopen.

 

 

Aankomende reparaties

Aankomende reparaties kunnen u doen besluiten de auto te verkopen. Iedere auto heeft een koppeling en deze is slijtagegevoelig. Bij iedere auto moet deze dus een keer vervangen worden. De ene persoon krijgt met de vervanging te maken bij de 50.000 kilometer en de andere pas bij 300.000 kilometer. De slijtage is afhankelijk van uw rijgedrag, de kwaliteit van de koppeling, en het merk en type auto dat u rijdt. Een koppeling kost doorgaans meer dan 800 euro om te vervangen. Soms merkt u het niet direct dat de koppeling slechter wordt en soms is dit duidelijk merkbaar. Verkopen via een zoekertje kan soms lastig worden wanneer de slijtage duidelijk merkbaar is.

 

Een distributieriem moet ook tijdig vervangen worden. De onderhoudsintervallen wisselen sterk per merk en type auto. De ene autofabrikant adviseert om de riem iedere 4 jaar of 60.000 kilometer te vervangen. De andere fabrikant geeft aan dat de riem 120.000 kilometer mee kan of om de 8 jaar vervangen dient te worden. Een distributieriem vervangen kost tussen de 400 en 800 euro in de meeste gevallen. Wie de riem niet tijdig vervangt kan voor een grote motorreparatie komen te staan van 1400-2800 euro, wanneer de riem breekt, en dat gebeurt echt in praktijk!

 

Rap de auto verkopen

U kunt rap de auto verkopen via de autoveiling Besteautobod.BE zonder in te leveren op de prijs! U doet alleen zaken met erkende autobedrijven, en verkopen kost u niets. De wagen wordt bij u thuis opgehaald door de koper en direct afgerekend. Uiteraard werkt de veiling op basis voor het hoogste bod, en wanneer u het bod niet hoog genoeg vindt, dan verkoopt u de auto natuurlijk niet. U bent en blijft de baas natuurlijk.

 

Kom eens langs op de website om te zien wat uw auto waard is!