Media museum
Image default
Arts / Photography

Tweedehands winkelen

Het is tegenwoordig steeds populairder aan het worden; spullen halen bij de kringloopwinkel. Het is niet langer iets wat alleen oudere mensen of mensen met niet zoveel geld doen. Als je er rondloopt, zie je steeds meer jonge mensen. Maar hoe komt dat toch?

De belangrijkste reden is milieuvriendelijkheid. Tegenwoordig lijkt het besef tot steeds meer mensen door te dringen dat we inderdaad op een snel tempo de aarde aan het opwarmen zijn, met drastische gevolgen van dien. Van daar dat men steeds duurzamer wilt leven. En niet teveel nieuwe dingen hoort daarbij. Want waarom zou je wat nieuws kopen, als er iets tweedehands is was net zo goed is? Dat is zonde. Dit verklaart ook meteen waarom er meer jonge mensen zijn die tweedehands kopen, want duurzaam leven is vooral populair onder jongeren.

Daarnaast is de uniekheid van een tweedehands product voor veel mensen een belangrijke factor. Neem bijvoorbeeld meubels. De goedkope winkels hiervoor hebben hele degelijke meubels, maar die staan dan ook in elk huis. Jouw inrichting is dus helemaal niet uniek te noemen. Hetzelfde geldt voor kleding. Iedereen loopt in dezelfde kleding van goedkope merken, waardoor we er allemaal niet uniek bij lopen.

Daarnaast geeft tweedehands kopen de mogelijkheid tot pimpen. Mensen vinden het leuk om zelf aan de slag te gaan om iets mooier te maken. Zo kan je bijvoorbeeld een vervaalde stoel kopen, en thuis die leren stoel verven in een modern kleurtje. Zo is het weer zo goed als nieuw. Je kan natuurlijk ook een leren bank verven, een tafel een mooi nieuw lakje geven, een kast weer wat opschuren, ga zo maar door.

Er zijn dus meerdere redenen om tweedehands te gaan winkelen. Meer dan genoeg dus. Ik zou zeggen, probeer het gewoon een keertje uit. Want niet geschoten is natuurlijk altijd mis.

https://www.deleerverfwinkel.nl/